Challenge en maatschappelijke impact van project

Trechtermodel

GAP-analyse

In een GAP- analyse maak je een vergelijking tussen een bestaande en een gewenste situatie.

 

Huidige probleem

Het huidige probleem is dat kinderen weinig besef hebben van duurzaamheid en dat duurzaamheid een saai imago heeft. Door een spelelement toe te voegen aan de kennisoverdracht maken we de kinderen nieuwsgierig naar ons onderwerp.

 

Hoe is de situatie nu?

Wij zijn momenteel nog erg aan het twijfelen voor welke groep op de basisschool we het willen geven en of we het niet toch liever doen op een middelbare school. Hierdoor lopen we een beetje vast, omdat ons spel wel in de moeilijkheidsgraad van het niveau van de kinderen moeten geven. We hopen in de aankomende maanden een netwerkpartner te vinden, door verschillende scholen te contacten en verder willen we graag nog een leuke workshop voorbereiden die we voor de challenge community gaan geven.

 

Gewenste situatie

Onze gewenste situatie zou zijn behaald als we aan de volgende punten hebben voldaan:

  • We willen contact zoeken met scholen als een of meerdere netwerkpartners
  • We willen de kinderen confronteren en bewust maken van duurzaamheid zodat ze zich na de workshop herinneren wat wij hebben verteld.
  • We willen een spel creëren dat leuk en leerzaam is voor de kinderen
  • Een workshop geven aan de challenge groep, waarin we testen of ons spel nog verbeterpunten heeft.

Als we al deze punten hebben behaald, dan hopen wij een leuke en leerzame workshop te kunnen geven aan basisschoolkinderen waar zij ook echt wat aan hebben. Dat zou voor ons de optimale situatie zijn.

Maatschappelijke impact

Juni 2019:

Ondanks dat we meer dan 15 scholen hebben benaderd, werden we nergens uitgenodigd om ons project uit te voeren. Hierdoor hebben wij geen maatschappelijke impact uit kunnen oefenen.

Tijdens Ranking The Stars zijn wij dan ook onderaan geëindigd.

Maak jouw eigen website met JouwWeb