Stageafronding 01-02-2021
Op deze pagina kun je zien wat ik precies heb gedaan tijdens de stage: een voorproefje van het e-book dat ik heb gemaakt vind je hieronder en via de groene button kom je op mijn auteurspagina op Duursport.nl, waar alle blogs staan die ik heb geschreven tijdens de stage.
De komende tijd wordt mijn pagina nog verder uitgebreid: ik blijf na de stage namelijk schrijven voor Duursport!
Ook kun je natuurlijk lezen hoe ik tijdens de stage bij Duursport heb gewerkt aan de leerdoelen uit mijn ontwikkelplan. Per leerdoel is bewijslast toegevoegd zoals beschreven in het stageplan.




Competentie communiceren
Mijn ontwikkelbehoefte zoals beschreven in mijn ontwikkelplan: Ik wil beter leren schrijven naar beleving van de klant. Aan het begin van de stage vond ik het lastig om de juiste tone of voice te vinden voor de teksten voor Duursport. Om hier beter in te worden heb ik meerdere keren feedback gevraagd aan mijn collega’s. Vooral Tyrza en Rogier konden mij hier goed bij helpen; Tyrza schrijft regelmatig zelf teksten voor de website en Rogier weet alles over marketingtechnisch slim schrijven.
Van de verschillende feedbackmomenten heb ik verslag gedaan. Door meteen na elk gesprek belangrijke punten te noteren en een plan te maken heb ik via een systematische manier vooruitgang kunnen boeken.
Wat het omgaan met verschillende mensen betreft lag mijn ontwikkelbehoefte bij het accepteren van feedback, onafhankelijk van wie deze geeft. In de stageafronding leg ik van minimaal één situatie waarin ik feedback ontving verslag met behulp van de STARRT-methode.
21 januari: stageterugkomdag
Tijdens deze stageterugkomdag heb ik mijn collegastudenten gevraagd wat zij hebben gedaan om te werken aan de competentie netwerken. Ik verwachtte geen nuttige feedback te ontvangen tijdens deze terugkomdag, ik voel immers weinig verbinding met hen en zou hen nooit uit mezelf om feedback vragen. Toch hield ik me aan mijn leerdoel: accepteer feedback van iedereen, onafhankelijk van hun niveau of functie. Hieronder doe ik verslag van de terugkomdag.
STARRTT
Situatie
Ik had geen zin in de terugkomdag. Ik voel me over het algemeen niet op mijn gemak bij deze groep collegastudenten.
Taak
Mijn taak was om een dilemma of vraag aan te dragen in de groep.
Actie
Ondanks dat ik de feedback van deze collegastudenten vaak als onbruikbaar zie, heb ik tóch een probleem aangedragen, om aan dit leerdoel te werken.
Resultaat
Ik kreeg waardevolle suggesties over de competentie ‘Netwerken’ die ik kan toepassen tijdens mijn stage
Reflectie
Deze situatie heeft mij geleerd dat ik niet van tevoren moet denken: jullie kunnen mij niet helpen, maar dat het altijd de moeite waard is om hulp in te roepen van anderen.
Transfer
In het vervolg zal ik vaker medestudenten raadplegen om hun kijk op de zaak te achterhalen, in plaats van dat ik alles altijd zelf wil oplossen.
Eind Feedback

Competentie samenwerken, verbinden, netwerken
Mijn ontwikkelbehoefte zoals beschreven in het ontwikkelplan: Het samenwerken met mensen van buitenaf: samen met Jan, de ontwerper die alle vormgeving doet voor Duursport.nl, ga ik het e-book vormgeven. Ik ga goed met hem samenwerken door al zijn e-mails binnen één dag te beantwoorden.
Hieronder kun je het mailcontact tussen Jan en mij zien. We hebben een fijne samenwerking gehad. Het contact verliep soepel en we antwoordden snel op elkaar.
Naast het samenwerken met Jan heb ik ook een Linked-inprofiel aangemaakt tijdens de stage. Tegen het einde van de stageperiode realiseerde ik mij dat ik de collega’s van Duursport graag in mijn netwerk wilde houden, voor later. Het aanmaken van dit profiel zorgt ervoor dat ik een digitaal netwerk op kan bouwen. Om het profiel volledig en geschikt te maken heb ik een vriend van me, die recruiter is, mijn profiel laten keuren.


Mijn eigen netwerk heb ik ingezet om feedback te vragen op de schrijfstijl van twee artikelen die ik heb geschreven. Hieronder zie je de feedback die ik ontving.
Deze vragen heb ik gesteld, om gerichte, bruikbare feedback te ontvangen.
- Denk je dat ik schrijf binnen de belevingswereld van een sporter? Waarom wel/niet?
- Ben je geboeid? Is het taai of saai? Zo ja, waar haak je af? Wat zorgt ervoor dat je wél door wilt lezen?
Ik heb feedback gevraagd aan 3 studenten; verpleegkunde, bedrijfskunde en communicatie. Alle drie hadden zij nauwelijks voorkennis over het onderwerp, net zoals de doelgroep voor wie de blogs zijn bedoeld.
Feedback 1:
De inleiding van beide blogs trekt aan. De schrijfstijl is makkelijk te begrijpen waardoor je de blogs binnen vijf minuten doorleest. De eerste blog geeft een goede uitleg over het slaap-waakritme en de basale principes van slapen. Het is wetenschappelijk onderbouwd waardoor het artikels geen twijfel opwekt over de betrouwbaarheid ervan. De vorm van de tweede blog nodigt uit om te lezen; zes tips geschreven als opsomming wekt niet alleen de indruk dat je er snel doorheen gaat maar ook dat het echt nuttig is voor jouw eigen slaapritme. De informatie in beide blogs is medisch onderbouwd maar er wordt geen vakjargon gebruikt wat ook de betrouwbaarheid ten goede komt. Het is een interessant onderwerp waar niet direct aandacht aan wordt besteed in de sportwereld. Door deze blogs wordt de urgentie van slapen vergroot en het zet aan tot nadenken over je eigen slaap-waakritme.
Feedback 2:
Allereerst moet ik zeggen dat ik het een leuk en interessant stuk vond om te lezen. Vond het leerzaam en je schrijfstijl is heel goed te begrijpen voor mensen die hier geen verstand hebben. Voor het algemene publiek is dit dus erg boeiend.
Wellicht dat je nog meer sport gerelateerde dingen kan benoemen, zodat het nog meer gelinkt kan worden met sporters. Het zou kunnen dat mensen die fanatiek sporten de algemene informatie allemaal wel weten. In dat geval zou ik meer voorbeelden/feitjes benoemen die mensen niet weten. Ik wist veel niet, maar ben er ook niet ontzettend bewust mee bezig. Dat moet je even voor jezelf bedenken.
Verder haakte ik niet per sé ergens af. Het is inderdaad goed om het in twee op te splitsen, want anders wordt het wel erg lang. Dan zou ik niet afhaken vanwege het onderwerp, maar wel qua lengte.
Misschien ook goed om meer naar bronnen te refereren. Ik weet dat je veel weet, maar met meer bronnen/referenties krijgt het een betrouwbaardere lading.
Kortom, ik vond het een leuk, boeiend en interessant om te lezen. Leest makkelijk weg en je bent niet te moeilijk te begrijpen. Verder spreken je voorbeelden tot de verbeelding. Zie kanttekeningen/opmerkingen hierboven.
Feedback 3:

Als laatste, heb ik geprobeerd mijn netwerk nog uit te breiden door een aantal sportdiëtisten uit de buurt te contacten om hen te vragen om feedback op mijn e-book. Ik stuurde een tiental sportdiëtisten de volgende mail:

Dit heeft helaas niet geleid tot contacten. Ik kreeg drie antwoorden, alledrie met de boodschap dat het te druk was in de praktijk om te kunnen helpen.
Eind Feedback

Competentie professioneel handelen
Mijn ontwikkelbehoefte zoals beschreven in mijn ontwikkelplan:
Het uitbreiden van mijn kennis van voeding en diëtetiek ga ik bereiken door hoofdstuk 14 uit ‘Nutrition’, ‘Eet als een atleet’ en ‘Het sportkookboek’ te lezen.
Het boek Nutrition had ik al in bezit en tijdens de stage kon ik de andere boeken van mijn begeleider lenen. Naast een evidence-based bron vormde vooral ´eet als een atleet´ een inspiratie voor mijn e-book; ik wilde graag leren schrijven op een manier die geschikt was voor mijn doelgroep, en de opbouw van dit boek (verschillende casussen) heeft mij daarmee geholpen.
Het eerste toetsdoel binnen deze competentie zie ik als behaald, doordat ik mij maandenlang heb verdiept in het gebruik van sportvoeding, wat een nieuw terrein voor mij was.
Het tweede toetsdoel zie ik ook als behaald; zoals de eindfeedback van mijn begeleider onderschrijft is alle opgedane kennis gebundeld in het e-book en gedeeld met de klanten van Duursport.
Eind Feedback

Urenverantwoording
Hieronder mijn logboek:
Maak jouw eigen website met JouwWeb