Talenten (persona)

Hieronder zie je de persona die ik heb gebruikt tijdens het solliciteren voor de challenge.

Leren Op Maat: de talentenwijzer

Uit de talentenwijzer bleek dat ik een doorzetter ben en dat ik prestatiegericht werk met een positieve instelling.
 
Tijdens de verkennende opdrachten zijn deze kwaliteiten naar voren gekomen. De eerste verkennende opdracht, voor consumentenvoorlichting, verliep niet soepel. Voor de opdracht moesten we mensen op straat interviewen. Aan het einde van de middag hadden we nog niemand gevonden die op camera onze vragen wilde beantwoorden. Ik heb toen de groep aangespoord om de moed niet te verliezen. Uiteindelijk hebben we tóch een video ingeleverd, zonder interviews, maar waarin wij uitlegden welke voorbereidingen we hadden getroffen voor de interviews en dat er helaas niemand gefilmd wilde worden.
Tijdens deze middag heb ik doorzettingsvermogen getoond en de groep met een positieve instelling benaderd.
 
Tijdens de verkennende opdracht voor digital health moesten we een podcast maken. Ik was die week mijn stem zo goed als kwijt. Ondanks dat ben ik toch naar school gekomen en heb ik meegeholpen met de verhaallijn. Op de podcast kon ik niet meepraten omdat ik niet te verstaan was, maar mijn groepje was blij dat ik wel kon helpen met ideeën bedenken. Tijdens deze middag heb ik wederom doorzettingsvermogen getoond.

Dagelijks leven

Ook buiten mijn studie om komen deze talenten naar voren.
In deel 1 van de talentenwijzer die we hebben doorlopen tijdens de talentbijeenkomsten staat de opdracht 'oefening 5: talenteninterview'. Hierbij heb ik in mijn omgeving gevraagd welke concrete situaties passen bij mijn talenten. De volgende dingen werden genoemd:
Je bent prestatiegericht: in 2015 beklom je 4 keer de Alpe d'Huez voor het goede doel. Je bent een doorzetter: ondanks dat je moeder overleed heb je je vwo-diploma gehaald. Je bent vasthoudend: je gaat zelfs door de storm en tijdens de kerstdagen naar de sportschool voor je trainingen.

360 graden feedback

Tijdens een feedbacksessie, met mijn challenge groep, aan het einde van het schooljaar zijn de volgende tips en tops naar voren gekomen.

 

Simone:

Tip: Soms moet je wat meer doorpakken en proberen niet afgeleid te raken.

Top: Je weet altijd goed beslissingen te maken als we vastlopen. Je hebt goede ideeën voor het project. Je motiveert de rest van de groep door af en toe afdwalende discussies terug te brengen naar de kern van het probleem.

Elise:

Tip: Probeer niet te snel van idee te veranderen als het tegenzit maar steek meer moeite in het vinden van een oplossing.

Top: Je hebt vaak goede ideeën.

Daniëlle:

Tip: Probeer niet te snel afgeleid te raken.

Top: Je bent altijd aanwezig bij de bijeenkomsten. Niet alleen fysiek, maar je komt ook met goede ideeën.

 

Sinds dit feedbackmoment heb ik tijdens de bijeenkomsten van de challenge groep mijn telefoon uitgezet om te voorkomen dat ik afgeleid raak. Verder heb ik voordat we een bijeenkomst begonnen overlegd wanneer we pauzes zouden gaan houden omdat ik nu weet dat ik me niet heel lang achter elkaar kan concentreren. Mijn groepsgenoten vonden het ook fijn om afspraken te maken over de pauzes.

Maak jouw eigen website met JouwWeb